Sunday, April 21, 2019

Antti Rinne ihmisarvonsa: "Antti Rinne rahasti 14 000 asokotia - asukkaat nuolevat näppejään!" Ei voi verrata samana päivänä Jussi Halla-ahon Sripta-kirjoituksien asialinjaan

Sosiaalidemokraattien kädet toisten taskuilla, farisealaisuus ja luihuisuus samaan aikaan olennaisin anti antti rinne ja muilla kaltaisillaan demarijohtajilla eduskunnassa ja sen eri hillotolppaviroissa:


Tallenne 5 vuoden takaa:

Antti Rinne rahasti 14 000 asokotia - asukkaat nuolevat näppejään!

8.4.2014 17:20 Jukka Kilpi Antti Rinne, Asumisoikeus, Asokodit, Asuntosäätiö 33 kommenttia ilmoita asiaton viesti

VVO:n hallitusherra ja demarien puheenjohtajaehdokas Antti Rinne teki sen taas: löi "yleishyödyllisen" asuntotuotannon rahoiksi - asukkaiden kustannuksella ja maksamana. Ja asukkaiden nenän edestä!

VVOn ja SATOn puoliksi omistamien Asokotien 14 000 kotia myytiin tänään Asuntosäätiölle.Kaupan ehtoja ei ole julkistettu. Mutta tulen vaatimaan sitä julkisuuslain nojalla asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta.

Asokotien, eli Suomen Asumisoikeus Oy:n, talot on rahoitettu asukkaiden asumisoikeusmaksuilla ja valtion ARA-lainoilla. Asukkaat ovat maksaneet Asokotien  omista pääomista asumisoikeusmaksuina yli 99 prosenttia. Se on 170 miljoonaa euroa. VVO:n ja SATO:n sijoittaja-osakkeenomistajien pääomasijoitus Asokoteihin on vain runsas yksi miljoona euroa. Asukkaiden maksut on kirjattu talojen omistajayhtiöiden omaan pääomaan osakkeenomistajien sijoituksen rinnalle riskipääomaksi.

Asumisoikeustalot käytännössä kokonaan maksaneilla asukkailla ei kuitenkaan ole Suomen Asumisoikeus Oy:n yhtiökokouksessa äänioikeutta, vaan asioista päätetään osakkeenomistajien mitättömän 0,6%:n osakepääomasijoituksen tuottamalla äänivallalla. Yhtiöiden oman pääoman sijoittajina asukkaat ovat siten asumisoikeusyhtiöiden omistajia, mutta ilman valtaa yhtiökokouksessa. Tilanne on suomalaisen oikeusjärjestelmän ja markkinatalouteen kuuluvan demokratian vastainen.

Asukkaiden äänioikeuden puuttuminen on johtanut Asokodeissa moraalikatoon ja huonoon hallintoon. Asokodit on hinnoitellut asumisoikeusvastikkeet jopa yli markkinavuokratasoon ja tekee kiinteistösijoitustoimialan huippuvoittoja.

Asokotien asukkaat ovat ilmaisseet usein halunsa tulla myös yhtiön osakkeenomistajiksi. Suomen Asumisoikeusasukkaat ry:n puheenjohtajana pidän asukkaiden sivuuttamista yhtiön osakkeita myytäessä uutena esimerkkinä asumisoikeusasukkaiden oikeuksien törkeästä polkemisesta. Pelkään, että uusi omistaja jatkaa Asokotien nykyistä lainvastaista menettelyä asumisoikeusvastikkeita määrättäessä.

Tapahtuneesta Asokotien omistajanvaihdoksesta riippumatta Suomen asumisoikeusasukkaat ry:n puheenjohtajana uskon asukkaiden jatkavan vireillä olevaa oikeudenkäyntien valmistelua Asokoteja vastaan. Oikeudenkäyntien tavoitteena on saada Asokodit noudattamaan kuluttajariitalautakunnan tuoreita päätöksiä, joissa lautakunta on pitänyt yhtiön vastiketasoa laittoman korkeana. Asokodit on kieltäytynyt noudattamasta kuluttajariitalautakunnan päätöksiä.

Saimme siis jälleen uuden esimerkin "yleishyödyllisten" kiinteistösijoittajien häikäilemättömyydestä, ja valtion ARA-rahoituksen mädännäisyydestä.

--------------------
Antti Rinne ihmisarvonsa: "Antti Rinne rahasti 14 000 asokotia - asukkaat nuolevat näppejään!" Ei voi verrata samana päivänä Jussi Halla-ahon Sripta-kirjoituksien asialinjaan
----------------
https://sdp-sosiaalidemokraatit.blogspot.com/
------

No comments:

Post a Comment